Speedbrake System

speedbrake

Het Speedbrake System

Het Speedbrake systeem wordt electrisch/hydraulisch bediend. Electrical power van de 28V DC bus komt via een 5 Amp. Circuit breaker op de DC distribution box (achter ejection seat).Hydraulic power wordt verkregen van het utility systeem.

Op de inboard throttle bevindt zich de 3-position (open, off, closed) control switch waarmee de solenoid operated control valve wordt bediend. Een open of closed selectie kan op elk moment worden gestopt door de 3-position switch in de off stand (neutraal) te plaatsen. Dit heeft tot gevolg dat de speedbrakes in die bepaalde stand blijven staan.

De flow van het systeem, dus de bewegingssnelheid van de speedbrakes (ongeveer 3 sec.) wordt gecontroleerd door een flow regultor valve die geplaatst is op de pressure line vóór de control valve en een restrictor in de speedbrake open line.

 

De cartridge type relief valve in de manifold ontlast bij te grote airloads op de speedbrakes en/of thermal expansie (control valve neutraal).

 

Bij het uitvallen van het ultility systeem met speedbrakes in open positie zullen airloads op de speedbrakes via de actuators een druk opbouwen. Als deze druk hoger wordt dan de waarde van de relief valve zullen de speedbrakes gaan sluiten. De speedbrakes worden ook door de airloads gesloten als een druk van 250 psi voor het verplaatsen van de spoolvalve in de control valve wordt bereikt en als de closed solenoid bekrachtigd is.

 

De speedbrakes worden verplaatst door conventionele actuators. De uitslag in open positie wordt begrensd door bottomming van de zuiger in de cylinder. De uitslag in closed positie wordt begrensd door de constructie van het speedbrake support panel. De zuigerstangen hebben twee bevestigingsmogelijkheden op de speedbrake panels te weten:

Achterste bevestigingspunt: uitslag van de speedbrake = 33 graden.
Dit bevestigingspunt wordt gebruikt wanneer een store (travelpod/fueltank etc.) bevestigd is op  de centerline pylon en dat hierdoor een normale uitslag niet toelaat.

Voorste bevestigingspunt: uitslag van de speedbrake = 45 graden.
Dit is de normale uitslag van closed naar open positie.

 

wp28335b80_0f

Het achterste- en het voorste bevestigingspunt.